Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zindag – Sunday Assembly | Humor

zondag 24 september | 11:00 - 13:00

Humor heeft de geweldige potentie om ijs te breken, leed te verzachten en verschillen te overbruggen. We gaan kijken welke vormen van humor er zijn, en zoeken ook de duistere kanten op: Wat voor de één grappig is, kan de ander pijn doen. Waar liggen jouw morele grenzen, en welke context heb je nodig om een controversiële of dehumaniserende grap wel of niet aanvaardbaar te maken?

Heb je beelden (foto/video) van jouw associatie met humor? Stuur ze door, en wij verwerken ze (anoniem) in de slides achter de openingsmuziek, of op andere wijze.

Zindag is een zondagsbijeenkomst bedoeld voor mensen die diepgang zoeken in het leven, maar zich niet thuis voelen in een religieuze omgeving. We komen samen om het leven en ons menszijn te vieren, te erkennen dat niemand foutloos is en om elkaar te inspireren een beter mens te zijn.
Iedere Zindag staat een thema centraal dat we op verschillende manieren belichten, bespreken en beleven; met voordrachten, muziek, beeldmateriaal en ruimte voor gesprek.
De Zindag is mede-geïnspireerd op het concept van Sunday Assembly en vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand.

De bijeenkomst staat open voor iedereen, dus wees welkom en sluit aan! We sluiten af met koffie/thee en taart. Voel je vrij om ook iets lekkers mee te nemen!

– Aanvang:11:00 (Inloop vanaf 10:30)
– Toegang gratis. Taart meebrengen wordt zeer gewaardeerd!
– Aanmelden: Niet nodig.
– Meer info: Zindag050.nl

N.B: Dit evenement is o.a. georganiseerd door het Humanistisch Verbond Groningen e.o. (en dus niet exclusief voor de Jonge Humanisten) Iedereen is welkom! Ook als je niet jong of humanist bent.

Gegevens

Datum:
zondag 24 september
Tijd:
11:00 - 13:00

Organisatoren

Ivo
Welmer
Humanistisch Verbond Groningen e.o.
Gerrya

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!