Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Gendergesprek

6 oktober 2023 | 20:00 - 22:30

Gender raakt ons allemaal. Vanaf onze geboorte drukken deze rollen een stempel op wie we als mens mogen zijn. Soms zijn die kaders fijn en geven ze voldoening, een andere keer zorgt het voor beklemming. Deze avond kom je in gesprek met een diverse groep denkers en doeners over hun (en jouw) perspectieven en ervaringen van gender.

Omdat praten zorgt voor meer acceptatie, heeft het Humanistisch Verbond een set gesprekskaarten bedacht die ons uitdagen voorbij genderhokjes te denken: Het Gendergesprek. De Jonge Humanisten Groningen nodigen je nu uit om in speeddate vorm het Gendergesprek aan te gaan met activisten, kunstenaars, politici en ervaringsdeskundigen. Ga jij het gesprek aan?

 

Meld je aan voor deze avond om niet snel te vergeten, met:

  • Een pleidooi voor een open gesprek over gender door Marein Zwama, bedenker van Het Gendergesprek en Programmamedewerker Gender bij het Humanistisch Verbond.
  • Een speeddate in kleine groepen met onder andere: Loes Faber, kunstenares en illustrator van Ik ben mijn muze, Jasse Berg, trans man en vrijwilliger bij Genderpraatjes, Janette Bosma, docent en gemeenteraadslid PvdD en Maartje Aarse, trans vrouw en oud-voorlichter van het COC.

 

Kom je ook? Meld je even aan via het contactformulier of een mail naar ons.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2023
Tijd:
20:00 - 22:30

Organisatoren

Humanistisch Verbond Landelijk Bureau
Ivo
Welmer
Ger (Afdeling Groningen)

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!