Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Introductie Geweldloze Communicatie (NVC)

7 september 2023 | 20:00 - 22:00

Opnieuw vanwege de grote belangstelling vorige keer: Onze workshop geweldloze communicatie door Christiaan Zandt. Als dit wat voor je is kun je ook meedoen met de vervolgworkshop.

Polarisatie is een belangrijk thema, zeker onder humanisten die vaak geloven in vrij denken en een eigen mening ontwikkelen. Hoe kunnen we omgaan met andersdenkenden, en hoe kunnen we de discussie blijven voeren zonder te eindigen in een conflict dat ons verder uiteen drijft van andere groeperingen? Geweldloze communicatie kan hierbij helpen.

Geweldloze communicatie, ookwel bekend als nonviolent communication, is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg. Hij deed jarenlang onderzoek naar communicatie die bijdraagt aan contact en samenwerking. Wereldwijd wordt geweldloze communicatie benut om verbinding te versterken.

‘Geweldloos’ duidt hierbij op een intentie: het gaat om verbinding waarbij ieders behoefte telt. In het hart van geweldloze communicatie schuilt een bewustzijn van behoeften die we als mens delen.

Geweldloze communicatie is verschillende dingen voor verschillende mensen: een manier om de verbinding met zichzelf te versterken die leidt tot meer keuzevrijheid, een set vaardigheden om dialoog aan te gaan óf een manier om de samenwerking in bijvoorbeeld opvoeding, onderwijs en organisaties te veranderen.

Tijdens deze avond kun je op een interactieve manier ervaren wat geweldloze communicatie te bieden heeft. Hoe deze gespreksvorm kan bijdragen om aanwezig te blijven in een (lastig) gesprek, in plaats van in je eigen patronen te schieten. Hoe het je in staat stelt om, aan de hand van concreet te oefenen vaardigheden, verbinding te maken met de eigen behoeften én die van anderen, zodat gesprekken leiden tot samenwerking die energie geeft, vertrouwen bouwt en duidelijkheid biedt.

We bieden dit keer een combiticket aan, zodat je extra-voordelig kunt deelnemen aan de vervolgworkshop in oktober. Meer informatie hier.

  • Voor iedereen in de leeftijd 18 t/m 45 jaar die wil leren hoe je op een andere, verbindende manier met elkaar in gesprek kunt gaan.
  • Prijs Combiticket (met vervolgworkshop): € 12,- voor leden van het Humanistisch Verbond, studenten en minima. €20,- voor niet-leden.
  • Prijs Los (alleen deze workshop): €7,50 voor leden van het Humanistisch Verbond, studenten en minima. €12,- voor niet-leden.
  • Aanmelden: info@jongehumanistengroningen.nl of via de contactpagina.

(*Normaal gesproken is de prijs een stuk hoger. Het merendeel wordt gedragen door het Humanistisch Verbond.)

Trainer en gespreksleider is Christaan Zandt. Hij werkt sinds 2006 met geweldloze communicatie als trainer en mediator. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en verschoof door de jaren heen zijn aandacht naar wat er in dit huidige moment tussen mensen speelt. Bij al zijn werkzaamheden ondersteunt hij mensen in hun natuurlijk vermogen om oprecht te luisteren naar wat iemand werkelijk bezig houdt.

 

Meer info:

Gegevens

Datum:
7 september 2023
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!