Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomeruitje: Eisingabedevaart

23 juli 2022 | 10:00 - 20:00

Het was voor de coronatijd een jaarlijkse traditie geworden: ons zomeruitje – gekscherend ‘bedevaart’ genoemd – naar een plek die van betekenis is voor de geschiedenis van humanisme of vrijzinnigheid.

Deze zomer trekken we naar Franeker waar Eise Eisinga zijn planetarium bouwde om bijgeloof te bestrijden. Het is ook de stad waar ooit de enige Friese Universiteit stond en de stad waar humaniste Anna Maria van Schurman ooit woonde, die als eerste Nederlandse vrouw aan een universiteit werd toegelaten. Naast een cultureel tripje zal het ook vooral een gezellig uitje zijn met ruimte om elkaar beter te leren kennen en lekker te eten.

Onder leiding van een gids trekken we door de stad, tijdens lunchtijd gaan we picknicken en we bezoeken natuurlijk het planeterium en museum Martena. Na terugkomst in Groningen gaan we nog uit eten, rond 19.00 uur.
Het precieze reisplan stellen we later op als we weten hoeveel mensen er mee gaan.

Vertrek: rond 10 uur
Vervoer: met enkele auto’s of met de trein (reistijd is in beide gevallen ongeveer een uur)
Kosten (voor gehele programma inclusief lunch en diner): een kleine eigen bijdrage van max. 10 euro

 

Kom je voor het eerst, of ben je nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom! We zijn een groep twintigers, dertigers en enkele jonge veertigers die diepgang en gezelligheid combineren in een open sfeer. Meer informatie vind je op http://jongehumanistengroningen.nl

Gegevens

Datum:
23 juli 2022
Tijd:
10:00 - 20:00

Locatie

Franeker
Franeker,

Organisator

Ivo

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!