Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZINDAG – Sunday Assembly | Vriendschap

zondag 26 februari | 11:00 - 13:00

Tijdens de zesde Zindag verdiepen we ons in het thema vriendschap. Voor Aristoteles was een teken van echte vriendschap dat je met elkaar bespreekt wat goed leven is en wanneer je een goed mens bent. Deze vorm van vriendschap kende hij meer waarde toe dan vriendschappen waarin gezamenlijk plezier of wederzijds nut centraal staat. Hoe denken wij over vriendschap en wat kenmerkt onze eigen vriendschappen? 

Heb je beelden (foto/video) van jouw associatie met vriendschap? Stuur ze door, en wij verwerken ze (anoniem) in de slides achter de openingsmuziek.

Het programma omvat voordrachten, muziek en gesprek over vriendschap. Verhalenverteller en muzikant Engbert de Leeuw gaat deze Zindag een unieke invulling geven, begeleidt met zijn Keltische harp.

Zindag is een zondagsbijeenkomst bedoeld voor mensen die diepgang zoeken in het leven, maar zich niet thuis voelen in een religieuze omgeving. We komen samen om het leven en ons menszijn te vieren, te erkennen dat niemand foutloos is en om elkaar te inspireren een beter mens te zijn. Iedere Zindag staat een thema centraal dat we op verschillende manieren belichten, bespreken en beleven; met voordrachten, muziek, beeldmateriaal en ruimte voor gesprek.

De Zindag is mede-geïnspireerd op het concept van Sunday Assembly en vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand.

De bijeenkomst staat open voor iedereen, dus wees welkom en sluit aan! We sluiten af met koffie/thee en taart. Voel je vrij om ook iets lekkers mee te nemen!

– Aanvang:11:00 (Inloop vanaf 10:30)
– Toegang gratis. Taart meebrengen wordt zeer gewaardeerd!
– Aanmelden: Niet nodig.

N.B: Dit evenement is o.a. georganiseerd door het Humanistisch Verbond Groningen e.o. (en dus niet exclusief voor de Jonge Humanisten) Iedereen is welkom! Ook als je niet jong of humanist bent.

Gegevens

Datum:
zondag 26 februari
Tijd:
11:00 - 13:00

Organisatoren

Ivo
Welmer
Humanistisch Verbond Groningen e.o.
Gerrya

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!