Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zindag – Sunday Assembly | Sorry!

26 maart 2023 | 11:00 - 13:00

Tjee… Sorry!

Hoeveel waarde hecht jij aan excuses? Is de wetenschap dat iemand berouw toont voor jou belangrijk, of kijk je alleen vooruit omdat gemaakte fouten toch niet teruggedraaid kunnen worden.
Misschien is “sorry zeggen” de lijm voor een goede vriendschap, misschien voorkomt het wraakgevoelens, misschien is het wollige onzin.
Maar wanneer is het authentiek? Horen we te makkelijk en te vaak sorry, waardoor het een betekenisloze beleefdheidsvorm is geworden? Wat bepaalt of daarna alles weer koek en ei is? Kunnen we onze eigen fouten makkelijk toegeven? En wat vinden we van excuses maken voor iets waar we persoonlijk niets aan kunnen doen, zoals bij het slavernijverleden? Wat is eigenlijk de functie van vergeving? Genoeg om het over te hebben!

Heb je beelden (foto/video) van jouw associatie met spijt of excuses? Stuur ze door, en wij verwerken ze (anoniem) in de slides achter de openingsmuziek.

Zindag is een zondagsbijeenkomst bedoeld voor mensen die diepgang zoeken in het leven, maar zich niet thuis voelen in een religieuze omgeving. We komen samen om het leven en ons menszijn te vieren, te erkennen dat niemand foutloos is en om elkaar te inspireren een beter mens te zijn.
Iedere Zindag staat een thema centraal dat we op verschillende manieren belichten, bespreken en beleven; met voordrachten, muziek, beeldmateriaal en ruimte voor gesprek.
De Zindag is mede-geïnspireerd op het concept van Sunday Assembly en vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand.

De bijeenkomst staat open voor iedereen, dus wees welkom en sluit aan! We sluiten af met koffie/thee en taart. Voel je vrij om ook iets lekkers mee te nemen!

– Aanvang:11:00 (Inloop vanaf 10:30)
– Toegang gratis. Taart meebrengen wordt zeer gewaardeerd!
– Aanmelden: Niet nodig.

N.B: Dit evenement is o.a. georganiseerd door het Humanistisch Verbond Groningen e.o. (en dus niet exclusief voor de Jonge Humanisten) Iedereen is welkom! Ook als je niet jong of humanist bent.

Gegevens

Datum:
26 maart 2023
Tijd:
11:00 - 13:00

Organisatoren

Ivo
Welmer
Humanistisch Verbond Groningen e.o.
Gerrya

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!