Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Zin’ in muziek

9 september 2022 | 20:00 - 23:00

Veel mensen ervaren een zingevende kracht in muziek. Muziek kan troosten, verbinden, ontspannen of opwekken. Het kan je even afleiden of juist je emoties beter laten doorvoelen. We vinden het daarom interessant om samen te bespreken waarom bepaalde liedjes betekenisvol voor ons zijn.

Het concept van deze bijeenkomst is afgeleid van het tv-programma Wintertijd. De bedoeling is dat iedereen een liedje laat luisteren en iets erover gaat vertellen. Het liefst een liedje dat betekenis voor je heeft. Een liedje dat je raakt, troost biedt, herinneringen oproept of gewoon heel mooi is. Wil je zelf het nummer spelen? Dat moedigen we natuurlijk alleen maar aan! Er zal een gitaar zijn, of neem gerust je eigen instrument mee!

Voor deze editie van ‘Zin’ in Muziek vragen we je om een liedje te kiezen binnen een van de thema’s leven, liefde, denken en dood. Binnen deze domeinen strijdt het humanisme voor de vrijheid om er zelf invulling aan te geven.
Leven: bijvoorbeeld het liedje dat je eraan herinnert dat je werkelijk leeft, of het liedje dat iets lijkt te vertellen over jouw eigen levensverhaal of over hoe je zou willen leven.
Liefde: het liedje dat je herinnert aan je eerste liefde, of die hartverscheurende relatiebreuk. Of het liedje waardoor je de verbinding met je vrienden of familie sterker voelt.
Denken: het liedje dat woorden geeft aan een van jouw denkbeelden over de wereld, of woorden geeft aan vreemde gedachtespinsels in je hoofd. Of het liedje dat je denken juist even stil zet.
Dood: het liedje dat je troost bij verlies. Of het liedje dat later tijdens jouw uitvaart gedraaid moet worden.

De bijeenkomst is uiteraard gratis maar neem zelf eventueel iets te eten en/of te drinken mee (thee/koffie is aanwezig)

 

Kom je voor het eerst, of ben je nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom! We zijn een groep twintigers, dertigers en enkele jonge veertigers die diepgang en gezelligheid combineren in een open sfeer. Meer weten? Lees alles over de Jonge Humanisten en het humanisme op de over ons-pagina.

Gegevens

Datum:
9 september 2022
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland

Organisatoren

Ivo
Welmer
Thomas
Paul
Janno

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!