Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vluchtelingen: Feiten en Fabels

1 oktober 2022 | 20:00 - 22:30

In de media gaat het vaak over de ‘vluchtelingencrisis’ of het ‘asieldrama’. Artsen zonder Grenzen was voor het eerst in de geschiedenis actief in Nederland om in Ter Apel mensen bij te staan die in vergelijkbare omstandigheden verbleven als in het beruchte Griekse kamp Moria. Geen douches en schone toiletten, mensen die door gebrek aan hygiëne een huidziekte opliepen, een tekort aan medicijnen en honderden mensen die buiten sliepen. Hoe kan dat? Is de toestroom echt zo groot?

In deze bijeenkomst bespreken we onze eigen opvattingen ten aanzien van migratie en asiel. We proberen mythes van feiten te onderscheiden met hulp van een quiz. We gaan in gesprek over vluchtelingen en de opvang aan de hand van vragen of korte beeldfragmenten in gesprek. En we bespreken we wat we zelf kunnen doen om iets te betekenen voor vluchtelingen.

  • Deelname is uiteraard gratis maar neem eventueel iets te eten of te drinken mee (thee en koffie is aanwezig)
  • Aanmelden is niet verplicht maar fijn voor ons om een beeld te krijgen van de opkomst. Dat kan door te mailen, of via het contactformulier

 

 

Kom je voor het eerst, of ben je nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom! We zijn een groep twintigers, dertigers en enkele jonge veertigers die diepgang en gezelligheid combineren in een open sfeer. Meer weten? Lees alles over de Jonge Humanisten en het humanisme op de over ons-pagina.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!