Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jubileum: 10 Jaar Jonge Humanisten Groningen

10 mei 2019 | 21:00 - 11 mei 2019 | 01:00

We vieren deze avond dat we al 10 jaar goede gesprekken met elkaar voeren in een open sfeer over uiteenlopende persoonlijke en maatschappelijke thema’s.
Als thema voor onze viering hebben we ‘verbondenheid’ gekozen. Met twee sprekers, een filosofisch diner, een sociaal-psychologisch experiment, hapjes, drankjes en live-muziek hebben we een gevarieerd programma te bieden:

18:30 – Inloop
19:00 – Filosofisch diner o.l.v. filosofisch practicus Margit Vegter. Tijdens het diner onderzoeken we het begrip verbondenheid. Een bord met goed eten voor je vergemakkelijkt het ‘schoon luisteren’ naar elkaar
20:30 – Pauze en live muziek door jonge humanisten
21:15 – Terugblik op 10 jaar jonge humanisten Groningen
21:30 – Experiment over online samenkomen o.l.v. sociaal-psycholoog Carla Roos. Online gesprekken lijken sneller te escaleren dan offline. Bij ons escaleert het nooit, maar misschien wel tijdens dit online experiment?
22:30 – Borrel

AANMELDEN voor dit evenement is gratis, en kan via deze link: https://forms.gle/NJXE3EuCn5bvcVGp7. Hier kun je tevens je dieetwensen doorgeven.

De sprekers:

Margit Eelbren Vegter is filosofisch practicus en heeft haar eigen filosofische praktijk: Bedrijf de Wijsheid. Ze studeerde af als basisarts maar ontdekte dat ze niet in een omgeving wilde werken waar vooral de antwoorden belangrijk zijn en vast lijken te staan. Haar receptenbriefjes gebruikt ze nu om de juiste vragen op te schrijven voor haar bezoekers waarmee ze hen helpt om meer zelfkennis te ontwikkelen en verder te komen.

Carla Roos is sociaal-psycholoog en promovendus aan de RUG. In haar PhD project onderzoekt ze hoe mensen die elkaar niet kennen omgaan met onenigheid in online discussies over politiek controversiĆ«le onderwerpen. Vorig jaar was ze als spreker betrokken bij het kennisdiner ‘Soam Kommen’ van Studium Generale.

Gegevens

Begin:
10 mei 2019 | 21:00
Einde:
11 mei 2019 | 01:00

Organisatoren

Ivo
Welmer
Anda
Paul

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!