Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groen Humanisme

26 april 2019 | 22:00 - 27 april 2019 | 01:00

In april schenken we aandacht aan milieu en klimaat. Hoe denk jij na over je leefomgeving?

Nieuwe aanpassingen, zoals elektrische auto’s en zonnepanelen hebben relatief weinig invloed op onze manier van leven. Maar bestaande verlangens en behoeftes om te reizen, te consumeren en vlees te eten zijn sterk cultureel bepaald. Toch staan ook deze keuzes steeds meer ter discussie. Het aantal mensen dat overstapt naar plantaardige voeding groeit en het woord “vliegschaamte” staat in de Van Dale. Toch gelooft niet iedereen in de noodzaak van deze veranderingen. In hoeverre vind jij dat we ons gedrag aan moeten passen voor de toekomst van onze aarde? En wat vinden we rationeel, moreel en ethisch verdedigbare keuzes?

Humanisten geloven in verantwoordelijkheid en aandacht voor onze leefomgeving, maar is Humanisme altijd duurzaam? Kunnen we ook groei en zelfontplooiing ervaren zonder te vliegen en zonder veel te consumeren? Hoe maken we de minste impact op onze leefomgeving? Wat vinden we van klimaatsceptici? In hoeverre hebben we verantwoordelijkheid tegenover toekomstige generaties? En waar houdt onze individuele verantwoordelijkheid op: Moet de mens een stap terug doen, waarbij we een minder duurzame levensstijl wellicht opnieuw vorm moeten geven, of verwachten we dat de overheid en industrie ingrijpt? Is duurzaam leven eigenlijk ook een vorm van levenskunst?

Om na te denken over deze vragen, en de discussie aan te jagen gebruiken we stellingen en beeldmateriaal van politici, wetenschappers, filosofen, en (humanistisch) denkers.

Als je zelf iets in wilt brengen, laat het gerust weten! Ook een bijdrage in de vorm van een liedje, een voordracht of een andere kunstzinnige uiting is zeer welkom.

Inloop met thee en koffie vanaf 19:30 uur. Ons gebruik is dat verder iedereen wat lekkers en/of drinken mee neemt om met elkaar te delen. Deelname is gratis.

Vooraf is er weer de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. De keuze voor het menu zal door het thema beïnvloed worden.

Gegevens

Begin:
26 april 2019 | 22:00
Einde:
27 april 2019 | 01:00

Organisatoren

Welmer
Anda

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!