Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zindag – Sunday Assembly | Sprookjes

zondag 26 november | 11:00 - 13:00

Deze Zindag wordt sprookjesachtig. Sprookjes bestaan!

Er was eens … En ze leefden nog lang en gelukkig. Tussen deze twee bekende zinsneden speelt zich van alles af, gruwelijk verhalen, wonderlijke gebeurtenissen, spanning en sensatie, maar het loopt altijd goed af. Dat wil zeggen als je ‘goed’ op een bepaalde manier definieert.

Op deze zindag gaan we in onze herinneringen graven naar de betekenis van sprookjes voor onszelf, luisteren naar een sprookje, en nadenken over goed en kwaad, want, is dat niet de bedoeling van sprookjes?

Geloof jij in sprookjes? Geloof jij níet in sprookjes? Kom naar de zindag!

Heb je beelden (foto/video) van jouw associatie met sprookjes? Stuur ze door, en wij verwerken ze (anoniem) in de slides achter de openingsmuziek, of op andere wijze.

Zindag is een zondagsbijeenkomst bedoeld voor mensen die diepgang zoeken in het leven, maar zich niet thuis voelen in een religieuze omgeving. We komen samen om het leven en ons menszijn te vieren, te erkennen dat niemand foutloos is en om elkaar te inspireren een beter mens te zijn.
Iedere Zindag staat een thema centraal dat we op verschillende manieren belichten, bespreken en beleven; met voordrachten, muziek, beeldmateriaal en ruimte voor gesprek.
De Zindag is mede-geïnspireerd op het concept van Sunday Assembly en vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand.

De bijeenkomst staat open voor iedereen, dus wees welkom en sluit aan! We sluiten af met koffie/thee en taart. Voel je vrij om ook iets lekkers mee te nemen!

– Aanvang:11:00 (Inloop vanaf 10:30)
– Toegang gratis. Taart meebrengen wordt zeer gewaardeerd!
– Aanmelden: Niet nodig.
– Meer info: Zindag050.nl

N.B: Dit evenement is o.a. georganiseerd door het Humanistisch Verbond Groningen e.o. (en dus niet exclusief voor de Jonge Humanisten) Iedereen is welkom! Ook als je niet jong of humanist bent.

Gegevens

Datum:
zondag 26 november
Tijd:
11:00 - 13:00

Organisatoren

Ivo
Welmer
Humanistisch Verbond Groningen e.o.
Gerrya

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!