Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Viering Wereldhumanismedag

21 juni 2019 | 22:00 - 22 juni 2019 | 01:00

Gratis

Op deze humanistische feestdag vieren we de waarden en idealen van het humanisme maar welke zijn dat precies? En hebben we daar echt overeenstemming over?

Binnen onze groep lijkt humanisme vooral een houding te zijn van jezelf en elkaar te blijven bevragen zodat je je eigen manier kan vinden om zin te geven aan je leven en je steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Wat betreft het hoe en wat hiervan lijkt er een bijna eindeloze vrijheid te bestaan. Toch zijn we het vaak wel met elkaar eens in grote lijnen wat suggereert dat we wel enkele gemeenschappelijke waarden hebben. Binnen de humanistische beweging zijn er ook wel kaders opgesteld: Jaap van Praag formuleerde tien postulaten die het humanistisch mens- en wereldbeeld zouden omvatten en Bas van der Sijde stelde drie humanistische geboden op. Internationaal werden de grondbeginselen van het humanisme vastgelegd in de Amsterdam Declaration.

Tijdens deze avond nemen we de verschillende beginselen onder de loep en kijken we nog eens of we deze kunnen onderschrijven. Verder maken we muziek, luisteren we naar voordrachten en is er ruimte voor gezellig samenzijn met een hapje en drankje erbij. Wil je zelf ook iets inbrengen: bijvoorbeeld een liedje, een voordracht, een stelling over humanistische waarden en idealen? Daar is ruimte voor!

Inloop met thee en koffie vanaf 19:30 uur. Ons gebruik is dat verder iedereen wat lekkers en/of drinken mee neemt om met elkaar te delen. Deelname is gratis.

Vooraf samen eten is ook weer mogelijk. Dit is optioneel en op eigen kosten; maar we zullen iets afhalen wat niet al te duur is. Je kunt je hiervoor opgeven door een berichtje te sturen.

Gegevens

Begin:
21 juni 2019 | 22:00
Einde:
22 juni 2019 | 01:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Ivo

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!