Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdiepingsdag: Actieve hoop (speciale editie: 18 t/m 42 jaar)

zondag 2 juni | 10:00 - 16:30

€25 – €70

 

In onze zorgen over het klimaat is het belangrijk om hoopvol te blijven. Maar hoe doe je dat? Op deze verdiepingsdag in Groningen helpen we je op weg.

Hoe blijf je hoopvol optimistisch? Op deze dag staan jouw klimaatzorgen centraal. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

Actieve Hoop is gebaseerd op het eigenzinnige gedachtegoed van de 91-jarige klimaatactivist en boeddhist Joanna Macy. Sinds de jaren zeventig weet ze mensen wereldwijd te inspireren. Zij gelooft in een grote ommekeer die begint bij verandering van jezelf. Daar is een nieuwe kijk op het leven voor nodig. Een leven van verwevenheid, afhankelijkheid en zorg voor alle wezens. Van ego naar eco.

Op deze dag zet je de eerste stap en ga je aan de hand van oefeningen en rituelen op zoek naar de koppige optimist in jezelf. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld. Actieve hoop noemen we dat.

Docent/trainer: Han Verhoeven

Han Verhoeven is een ervaren facilitator, coach en trainer. Zij houdt van het leven en verzamelt teleurstellingen omdat daar zelfkennis te vinden is. Ze houdt ervan om groepsgesprekken te begeleiden die er toe doen en waar alles gezegd kan worden. Zij is geraakt door het werk van Joanna Macy en zet zich in voor een leefbare wereld voor huidige en toekomstige generaties en is daarom zeer gemotiveerd om de gesprekken op deze verdiepingsdag te begeleiden.

Aanmelden kan via de evenementenpagina.

Gegevens

Datum:
zondag 2 juni
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€25 – €70
Site:
https://groningen.humanistischverbond.nl/events/verdiepingsdag-actieve-hoop/

Organisatoren

Humanistisch Verbond Landelijk Bureau
Ivo

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!