Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwjaars-diepgangendiner 2023

13 januari 2023 | 18:30 - 22:30

Het nieuwe jaar beginnen we met een etentje. Geen gewoon etentje maar een ‘diepgangendiner’. We duiken meteen de diepte door elkaar vragen te stellen zoals ‘Waar heb je spijt van?’ en ‘Waar ben je bang voor?’ Dit idee is afkomstig van Alain de Botton die het volgende schreef in zijn boek ‘Religie voor atheïsten’:

‘Men zou verhalen te horen krijgen over angst, schuldgevoel, woede, melancholie, onbeantwoorde liefde en ontrouw, die een indruk geven van onze collectieve waanzin en ontwapenende kwetsbaarheid. Onze gesprekken zouden ons bevrijden van de veelal verwrongen fantasieën over het leven van anderen, doordat ze ons zouden onthullen hoezeer de meesten van ons, achter onze angstvallig bewaakte façades, het spoor bijster raken – en daarom alle reden hebben onze al even gekwelde buren de hand te reiken’.

Geïnspireerd door De Botton introduceerde Steven van der Jagt in 2013 het ‘Diepgangendiner’ bij de landelijke Jonge Humanisten. Datzelfde jaar hebben we voor het eerst het concept ook uitgeprobeerd in Groningen en later herhaald in 2017. Beide keren met goede gesprekken tot gevolg dus we vinden het tijd worden voor een nieuwe editie. We zullen het vragenmenu van een kleine update voorzien. Verder maken we ruimte voor onze jaarlijkse Profetiequiz en maken we bekend wie de beste voorspeller was van 2022.

NB: tijdens het Diepgangendiner stellen we persoonlijke vragen aan elkaar maar je bepaalt uiteraard zelf hoeveel je kwijt wilt.
Meer informatie over het eten volgt nog, maar allergieën en dieetwensen kun je vast doorgeven

Aanmelden kan via het contactformulier
Deelname is gratis, maar neem eventueel zelf wat te drinken mee.

 

Kom je voor het eerst, of ben je nieuwsgierig geworden? Je bent altijd van harte welkom! We zijn een groep twintigers, dertigers en enkele jonge veertigers die diepgang en gezelligheid combineren in een open sfeer. Meer informatie vind je op deze website.

Gegevens

Datum:
13 januari 2023
Tijd:
18:30 - 22:30

Organisatoren

Janno
Ivo
Thomas
Paul
Welmer

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!