Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mensenrechten

8 april 2022 | 20:00 - 23:00

Als humanisten een Heilige Schrift moeten benoemen dan zou het de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zijn. Hierin staan de mensenrechten opgesteld die voor iedereen overal zouden moeten gelden. Maar wat doen we eigenlijk zelf om deze rechten te bevorderen?

Bij schendingen van mensenrechten denken we misschien als eerste aan onderdrukte Oeigoeren in China, de LHBTQ+ community in Rusland of athe├»sten in Pakistan maar ook Westerse, meer humanistisch geori├źnteerde samenlevingen zijn niet per se het walhalla van mensenrechten. In eigen land hebben we de Toeslagenaffaire die daarvan getuigt. En we maken dankbaar gebruik van goedkope Chinese producten, Russisch gas of kleding uit Pakistan.

De schendingen die je newsfeed overstromen kunnen snel tot een onmachtig gevoel leiden of zelfs tot onverschilligheid, ook bij betrokken humanisten. Kunnen en moeten we die onverschilligheid voorkomen? Is er iets wat we kunnen doen?

Aan de hand van vragen, stellingen en beeldfragmenten gaan we met elkaar in gesprek over mensenrechten, in eigen land en wereldwijd, en bespreken we verschillende mogelijkheden waarop we kunnen proberen een verschil te maken.

Gegevens

Datum:
8 april 2022
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!