Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jonge Humanisten Weekend 2019

1 november 2019 | 18:00 - 3 november 2019 | 15:00

€35

De Groningse Jonge Humanisten organiseren dit jaar het landelijke Jonge Humanisten Weekend van 1 t/m 3 november in het mooie Diever. Tussen bos, hei en hunebedden proberen we onszelf en de wereld om ons heen weer een beetje beter te begrijpen.

Het thema voor het weekend is dan ook zingeving. Wie ben je, wat vind je belangrijk en hoe ben je verbonden met de mensen, maatschappij en wereld om je heen?
Er staat een gevarieerd filosofisch programma voor je klaar met inspirerende gesprekken en workshops van twee sprekers. Daarnaast is er natuurlijk alle ruimte voor elkaar, de mooie omgeving, lekker eten en drinken, muziek en feest!

?????: Vrijdagmiddag 1 tot zondag 3 november 2019
???????: Oldendieverhof
Oldendiever 5, Diever (Drenthe)
??????: EUR 35 voor leden, 45 voor niet-leden. (Alles inclusief eten, drinken, overnachting en sprekers)
Als je met het openbaar vervoer komt, neem je het best de trein naar Steenwijk*, en stap daar over op bus 35 (Qbuzz) richting Beilen*. Je stapt uit bij de halte Diever, Brink.

*Groningers/Drenthenaren: Vervang Steenwijk voor Beilen, en vice versa.

 

De sprekers

????????? ???????? is fotograaf en praktisch filosoof, geboren in Sri Lanka. Door haar manier van bevragen maakt ze vaste denkpatronen zichtbaar, waardoor er nieuwe inzichten ontstaan. We gaan ontdekken wat en hoe we denken. Aan ons handelen zien we wat we als mens belangrijk vinden in het leven.

??? ?????? is filosoof, schrijver en actief bij het Humanistisch Verbond. Zijn grote liefde voor wildernis en onherbergzame plekken maakt dat hij veel nadenkt over de wisselwerking tussen mens en natuur. Hoe afhankelijk zijn we van de natuur, en hebben we daar controle over? Welke verantwoordelijkheid hebben we voor de natuur en naar anderen, en hoe kan onze plaats in de natuur bijdragen aan zingeving?

Gegevens

Begin:
1 november 2019 | 18:00
Einde:
3 november 2019 | 15:00
Kosten:
€35

Organisatoren

Ivo
Welmer
Michael
Thomas

Locatie

Oldendieverhof
Oldendiever 5
Diever, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!