Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De meeste mensen deugen, een (online) boekbespreking 

26 maart 2021 | 20:00 - 23:00

Nooit eerder vertoond in onze groep, maar een lang bestaande wens van een van de organisatoren: voor een van onze bijeenkomsten transformeren we in een leesclubje en bespreken we een boek.  De keuze was snel gemaakt toen bleek dat meerdere van ons dit boek al hebben gelezen en anderen het op hun lijstje hebben staan: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, winnaar van de NS Publieksprijs 2020.

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede? (van de achterflap)

Het boek nodigt uit tot een goed gesprek over ons mensbeeld. Bregman pleit voor een positiever mensbeeld. Het humanisme, dat ervan uitgaat dat mensen zelf juiste keuzes kunnen maken en verantwoordelijkheid voor hun leven kunnen nemen, wordt vaak een optimistisch mensbeeld toegedicht. Betekent dit dat we het mensbeeld van Bregman onderschrijven of worden ook wij uitgedaagd door de vergaande stellingen van de schrijver?

? 20:00 (inloop open vanaf 19:45)
Zoom link: https://us02web.zoom.us/j/85304340337

Gegevens

Datum:
26 maart 2021
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

Online evenement

Organisator

Ivo

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!