Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

[VOLGEBOEKT] Cursus: Kennismaken met humanisme [Speciale Jonge Humanistenversie!]

12 februari 2022 | 13:00 - 16:00

€15

Hoe vind je als twintiger of dertiger zingeving in deze jachtige prestatiemaatschappij, en hoe kan het humanisme je daarbij helpen? Hoe kan je omgaan met tegenstrijdigheden tussen je kernwaarden en je leefstijl? Hoe blijf je kritisch denken en tegelijkertijd luisteren naar een ander, ook als iemands mening sterk verschilt met de jouwe? Hoe kan het humanisme bijdragen aan verbondenheid in deze coronacrisis en tijden van individualisme?

Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat? Dan is dit een unieke kans: het Humanistisch Verbond biedt nu éénmalig een speciale cursusvariant aan voor jonge humanisten (20-40 jaar). Deze cursus duurt iets langer, is speciaal toegespitst op jou, en je kunt tegen gereduceerd tarief deelnemen!

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 3 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Nussbaum kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Maudy van Klaveren
Maudy van Klaveren

Prijs (inclusief lunch en borrel):
€ 20 standaard
€ 15 leden Humanistisch Verbond

Docent: Maudy van Klaveren

Voor wie? Deze korte cursus is bedoeld voor twintigers, dertigers, en veertigers die zich jong voelen ;). Er is geen voorkennis vereist.

Aanmelden: Op de website van het Humanistisch Verbond (klik hier)

Gegevens

Datum:
12 februari 2022
Tijd:
13:00 - 16:00
Kosten:
€15

Organisatoren

Humanstisch Verbond
Maudy van Klaveren

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!