Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: Kennismaken met humanisme [Speciale Jonge Humanistenversie!]

15 april 2023 | 12:00 - 16:00

€25

Hoe vind je als twintiger of dertiger zingeving in deze jachtige prestatiemaatschappij, en hoe kan het humanisme je daarbij helpen? Hoe kan je omgaan met tegenstrijdigheden tussen je kernwaarden en je leefstijl? Hoe blijf je kritisch denken en tegelijkertijd luisteren naar een ander, ook als iemands mening sterk verschilt met de jouwe? Wat is de visie van het humanisme op onze zorg voor de aarde, onze medebewoners en de natuur?

Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat? Dan is dit een bijzondere kans: Het Humanistisch Verbond biedt op 15 april voor de tweede keer een speciale cursusvariant aan voor jonge humanisten (20-40 jaar). Na de volgeboekte cursus van afgelopen jaar willen we je graag weer de kans geven deze cursus te volgen. Hij is speciaal toegespitst op jou, en je kunt tegen gereduceerd tarief deelnemen!

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 3 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Nussbaum kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Vooraf is er – voor wie wil – een vegan/vega lunch, en na afloop een borrel.

Maudy van Klaveren
Maudy van Klaveren

Prijs (inclusief lunch en borrel):
Varieert van €15 – €35 afhankelijk van inkomen en HV-lidmaatschap. Details op de HV-website.

Docent: Maudy van Klaveren

Voor wie? Deze korte cursus is bedoeld voor twintigers, dertigers, en veertigers die zich jong voelen ;). Er is geen voorkennis vereist.

Aanmelden: Op de website van het Humanistisch Verbond (klik hier)

Gegevens

Datum:
15 april 2023
Tijd:
12:00 - 16:00
Kosten:
€25

Organisatoren

Humanstisch Verbond
Maudy van Klaveren

Locatie

Humanistisch Centrum
W.A. Scholtenstraat 2
Groningen, Nederland
+ Google Maps

Wees altijd op de hoogte van onze evenementen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!